Yhdistys toimii kuntien rakennusvalvontahenkilöstön välisenä yhdyssiteenä, työskentelee rakennusvalvontaan kuuluvien eri alojen ja työmuotojen kehittämiseksi ja yhdenmukaistamiseksi sekä jäsentensä ammatillisen kehityksen edistämiseksi. RTY:n jäsenmäärä vuoden 2019 lopussa oli 713 henkeä.

Rakennustarkastusyhdistyksen säännöt

RTY:n strategia 2019--2023

Avoimia työpaikkoja Tampereella, Porissa,Turussa, Oulussa ja Merikarvialla (26.05.2020)
Tampereen rakennusvalvonta hakee rakennustarkastajaa. Porin kaupungissa on avoinna rakennusvalvontayksikön päällikön virka. Turun rakennusvalvonta hakee rakennusvalvontapäällikköä..