Yhdistys toimii kuntien rakennusvalvontahenkilöstön välisenä yhdyssiteenä, työskentelee rakennusvalvontaan kuuluvien eri alojen ja työmuotojen kehittämiseksi ja yhdenmukaistamiseksi sekä jäsentensä ammatillisen kehityksen edistämiseksi. RTY:n jäsenmäärä vuoden 2019 lopussa oli 713 henkeä.

Rakennustarkastusyhdistyksen säännöt

RTY:n strategia 2019--2023

Porin Rakennustarkastuspäivät 16. - 18.9.2020 (07.08.2020)
RTY:n valmisteluvaliokunta päätti kokouksessaan 5.8. suosittaa yhdistyksen johtokunnalle, että Rakennustarkastuspäivät järjestetään suunnitelmien mukaisesti ja koronapandemiatilanne..