Yhdistys toimii kuntien rakennusvalvontahenkilöstön välisenä yhdyssiteenä, työskentelee rakennusvalvontaan kuuluvien eri alojen ja työmuotojen kehittämiseksi ja yhdenmukaistamiseksi sekä jäsentensä ammatillisen kehityksen edistämiseksi. RTY:n jäsenmäärä vuoden 2020 lopussa oli 700 henkeä.

Rakennustarkastusyhdistyks RTY:n säännöt

RTY:n äänestys- ja vaalijärjestys

RTY:n strategia 2019 - 2023

Rakennustarkastuspäivät 2022 Lappeenrannassa (17.09.2021)
Ensi vuoden Rakennustarkastuspäiviä isännöi Lappeenranta 23.-25.3.2022. Varaa aika kalenteristasi jo nyt!

RTY:n Vuoden Rakennustarkastaja löytyi Kotkasta (13.09.2021)
RTY julkistaa Rakennustarkastuspäivien yhteydessä Vuoden Rakennustarkastaja -palkinnon tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta rakennusvalvonnan hyväksi. Tänä vuonna..

Pori myönsi Arctopolis-palkinnot kahdelle rakennukselle (10.09.2021)
Arkkitehtuuripalkinto Arctopolis jaetaan vuosittain kaupungin toimesta ansioituneille uudis- tai peruskorjauskohteille. Palkinto jaettiin Porin RTY-Rakennustarkastuspäivien..