Ympäristöministeriön maankäyttöpäätöksen-hankkeen kyselyt ja tilaisuudet

25.11.2019

Vielä ehdit vastata kyselyihin

Ympäristöministeriön maankäyttöpäätökset-hankkeissa työstetään kiivaasti kasaan viimeisiä työpaketteja ennen kokoontumista loppuseminaariin puimaan hankkeiden tuloksia. Juuri nyt toivotaan näkemyksiä alustaviin ratkaisuesityksiin kahden kyselyn kautta.
Kyselyihin ehtii vielä vastata 26.11.2019 asti.

Tulevaisuuden kaavan pohjakartta

·         FCG laatii ympäristöministeriölle selvitystä, jonka tavoitteena on tuottaa tarkennettu jatkoehdotus kaavoituksen pohjakartasta maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) uudistuksen tarpeisiin. Toivomme näkemyksiänne tulevaisuuden pohjakartan tietosisältöön, laatimisen ja ylläpidon prosesseihin, vastuisiin sekä arvioita uuden toimintatavan vaikutuksista.

·         Kyselyyn tästä »

Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset

·         Keväällä 2019 Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset -hankkeessa määriteltiin maankäyttöpäätösten digitalisaation tavoitetila, tiekartta ja sitä tukevat toimenpiteet. Parhaillaan työstetään tiekartan ensimmäisiä toimenpiteitä. Toivomme nyt näkemyksiänne alustavista linjauksista ja ratkaisuesityksistä.

·         Kyselyyn tästä »

Tilaisuudet

Rakennetun ympäristön rekisteri ja tietoalusta: mitä ja miten?

·         Hallitusohjelman mukaan Suomeen luodaan rakennetun ympäristön valtakunnallinen digitaalinen rekisteri ja tietoalusta, joihin maankäyttöä ja rakentamista koskevat päätökset ja prosessit tukeutuvat. Työ käynnistyy vuoden 2020 alusta. Rekisteri ja tietoalusta tehdään yhdessä. Siksi pyydämme ennen sitovia ratkaisuja ajatuksianne huomioonotettavista asioista, tavoitteista ja tunnistamistanne haasteista.

·         Ympäristöministeriö, Kuntaliitto ja KIRA-hub järjestävät yhteensä kuusi eri sidosryhmille kohdistettua saman sisältöistä tilaisuutta joulukuun alkuun mennessä.

·         Ilmoittautuminen tilaisuuksiin täällä »

Maankäyttöpäätökset-hankkeiden loppuseminaari - Pohja paremman rakentamiselle

·         Seminaarissa esitellään Maankäyttöpäätökset- sekä Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset -hankkeiden tulokset ja kuullaan miten tehty työ edistää ja syöttää tietoa niin maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistukseen kuin rakennetun ympäristön digitaalisen rekisterin ja tietoalustan toimeenpanoon. Tilaisuudessa kuullaan myös kuinka kehitystyötä jatketaan rekisterin ja tietoalustan parissa seuraavina vuosina. Tarkempi ohjelma ilmoitetaan lähempänä.

·         Aika ja paikka: 12.12.2019 klo 9:00 - 15:45, Epicenter (Mikonkatu 9, Helsinki).

·         Tilaisuudessa on etäosallistumismahdollisuus ja se tallennetaan. Ohjeet etäosallistumiseen lähetään ilmoittautuneille.

·         Ilmoittautuminen viimeistään 2.12.2019 tästä »

Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

26.05.2020Avoimia työpaikkoja Tampereella, Porissa,Turussa, Oulussa ja Merikarvialla
20.05.2020Rakennusvirhepankissa viisi uutta virhekorttia
08.05.2020RTY:n jäsenmaksulaskut 2020
04.05.2020RY Rakennettu Ympäristö -lehden lukijat vastasivat kyselyyn